Farverig facade kom til syne igen

Det var erfaringen med rens af Steni facader, der gjorde, at ejerforeningen Rosagården 6 i Roskilde valgte FacadeRens ApS til at rense den ældre facadebeklædning.

I flere år havde ejerforeningen Rosagården 6 i Roskilde døjet med ekstrem algevækst på boligblokkenes facader. Problemet var efterhånden blevet så slemt, at det var svært at
øjne Steni facadernes oprindelige farver. De grønne alger var gennem årene blevet til et kedeligt vartegn i området, men i 2013 besluttede ejerforeningen, at det var på tide at gøre noget ved algeproblemet.

Algevækst på bygninger er et generelt problem, der rammer stort set alle former for materialer
og overflader som bl.a. træterrasser, teglsten, murværk, facader og sokler. 

Facaderne hos Rosagården var beklædt med 19 år gamle Steni Colour facadeplader, som
funktionsmæssigt var i perfekt stand. De pakkede stadig bygningerne ind efter forskrifterne.
Den store algevækst havde dog resulteret i, at bygningerne havde mistet meget af deres oprindelige udtryk, hvilket gav boligområdet et nedslidt og trist udtryk.

Generelt er det nemt at vedligeholde Steni plader. Men naturligvis smitter vind og vejr af på facaden efter nogle år. Her kan vi hjælpe med at genskabe facadens udseende og forlænge dens levetid mange år frem.​ Mikael Knudsen, salgschef i FacadeRens ApS​

For at sikre det bedst mulige resultat tog ejerforeningen kontakt til FacadeRens ApS,
som har stor erfaring med at rense Steni facader. Salgschef i FacadeRens, Mikael Knudsen, fortæller om projektet:

"Den rensemetode, der skal anvendes afhænger, af pladetypen. Steniplader med
glat overflade renser vi altid med børster og håndkraft for at undgå at beskadige pladerne,
hvorimod plader med en ru overflade, såsom Steni Nature, renses med lavt vandtryk. Rosagården var beklædt med Steni Colour, som har en glat overflade, så til dette projekt anvendte vi kun børster og håndkraft, hvilket gav et superflot resultat".

Produktviden som grundsten
For at kunne rense en Steni facade korrekt og derved levere det bedste resultat, er det
i følge Mikael Knudsen altafgørende at have kendskab til Stenis produkter og deres anvisninger for rengøring af deres produkter.