Plejecenter Samsøvej i Holbæk fremstår indbydende med sine to farvenuancer og geometriske udformning

Plejecenter Samsøvej i Holbæk fremstår indbydende med sine to farvenuancer og geometriske udformning

Levetiden var afgørende

For at skabe bedre rammer for både beboere og personale blev det nye plejecenter i Holbæk udformet som et ottetal og beklædt med sorte facadeplader fra STENI.

- Bygherren ville have den facadebeklædning, der havde den længste levetid. Derfor faldt valget på STENI Colour. Det gav os samtidig mulighed for at lege med mørke facadeplader i to forskellige nuancer. Facaden er stramt modulopdelt, så der er ingen samlinger eller skæringer af de enkelte plader nogen steder på facaden. Kombinationen af de to mørke nuancer skaber dybde og fremhæver bygningens unikke buede form, forklarer arkitekt Kasper Kullegaard.

FAKTA

  • Plejecenter Samsøvej i Holbæk
  • Arkitekt: Kullegaard A/S
  • Entreprenør: STB Byg
  • Bygherre: Holbæk Kommune og DOMEA
  • Projektår: 2014-2016
  • Produkt: STENI Colour
Kombinationen af de to mørke nuancer skaber dybde og fremhæver bygningens unikke buede form​ Kasper Kullegaard, arkitekt og partner i Kullegaard A/S​

Ottetallet reducerer gangafstandene, så personalet kan komme hurtigere omkring i bygningen. Det skaber desuden gode rammer og tryghed for både beboere og personale.

Bygherren ville have den facadebeklædning, der havde den længste levetid. Derfor faldt valget på STENI Colour.

 

 

 

Plejecenter Samsøvej har et areal på 5.600 kvadratmeter og er formet som et ottetal. Bygningens geometriske form skaber kortere gangafstande, så personalet kan komme hurtigere omkring i bygningen. Ottetallet skaber desuden bedre rammer og tryghed for både beboere og personale.

I de afgrænsede og trygge udendørsområder har arkitekten valgt lysegrå nuancer.