Fotograf Søren Ågaard

Fotograf Søren Ågaard

Vejle kajakklub er, som tilnavnet antyder, en kajakklub, hvor klubhuset flyder på vandet – med facadeplader fra Steni i specialtilpassede farver.

Det er arkitekter fra danske Force4, der har tegnet det specielle klubhus, og idéen var at fremhæve bygningen som et skulpturelt objekt og fokusere på kajakroning som en udendørs vandsport. "Når bygningen flyder, er forholdet mellem bygningen og vandet så nært, at brugeren får den fulde oplevelse af at udøve sporten i dens rette element".

Arkitekter fra danske Force4 samarbejdede med Steni for at finde den helt rigtige palet af blå nuancer til facaden.

En palet af blå nuancer
I og med at klubhuset ligger midt på vandet, var det vigtigt for os, at facaden bar præg af det, der spejler sig i vandoverfladen. Derfor arbejdede vi med at finde en palet af forskellige blå nuancer. Vi tog billeder af havet og solen, der spejlede sig, behandlede det i Photoshop og fik det resultat, som vi ville have. Vi har tidligere samarbejdet med Steni og vidste, at de har solide facadeplader, og at de var gode til farver. Gennem et godt samarbejde med Steni nåede vi frem til det endelige facadeudtryk. Vi synes, at det fungerer rigtig godt, og det blev lige præcis, som vi ønskede, siger Maria Jockers, som er arkitekt i arkitektfirmaet Force4.

Skaber klubfølelse
Klubhuset er todelt–den ene del er forbeholdt brugerne, mens den anden er til kajakkerne. Det skaber en "gårdsplads", som omgiver et centralt vandrum, hvorfra kajakroerne kan padle direkte ud i Vejle Fjord. Det centrale vandområde styrker sammenholdet og støtter klubfølelsen. Udendørsaktiviteter i forbindelse med fællestræning og leg foregår ofte på "dækket", hvor der er plads til sportsaktiviteter, grillplads, udSkaber ekøkken, spiseområde og soldæk. Disse to dele og de øvre og nedre dæk knyttes sammen ved hjælp af ramper, gangbroer og trapper.

Gennem et godt samarbejde med Steni nåede vi frem til det endelige facadeudtryk. Vi synes, at det fungerer rigtig godt, og det blev lige præcis, som vi ønskede. Maria Jockers, arkitekt, arkitektfirmaet Force4​

Stolte af klubhuset
Vi har stor gavn af klubhuset, vi er stolte af det, og det fungerer rigtig godt både socialt og træningsmæssigt. Derudover får bygningen masser af opmærksomhed, og mange synes, at den er flot og spændende. Og med facadepladerne fra Steni holder den stand mod vind og vejr, uden at farverne forringes, siger formand for Vejle Kajakklub, John Broe Rasmussen.

Vi har stor gavn af klubhuset, vi er stolte af det, og det fungerer rigtig godt både socialt og træningsmæssigt.

John Broe Rasmussen, formand i Vejle Kajakklub