Sådan tænker arkitekten for at optimere kundeværdien!

Hvad mener en arkitekt om Stenis facadeplader, og hvad er vigtigt for, at arkitekter kan opfylde deres kunders ønsker og behov? Her får du svar på nogle af spørgsmålene fra arkitekt Kasper Kullegaard, som Steni samarbejdede med på projektet Plejecenter Samsøvej, der er kendt for sin buede sorte facade.

- På Plejecenter Samsøvej ønskede bygherren, at vi skulle anvende materialer, der havde en så lang levetid som muligt, og Stenis facadepladers egenskaber opfyldte kravene fra en bygherre, som jeg vil kalde særdeles driftsorienteret. Når vi ser på vitale bygningselementer som tag, facader, døre og vinduer, er det altid relevant at tænke på levetiden, siger Kasper Kullegaard,

FAKTA

  • Kasper Kullegaard er arkitekt og partner i det danske arkitektfirma Kullegaard A/S. Virksomheden blev grundlagt i 1980 og har i dag mere end 60 ansatte på kontorerne i Holbæk og København. Kullegaard arbejder som totalrådgiver for både offentlige og private opdragsgivere.

Kasper Kullegaard

Hvilke krav stiller du til facadeplader?
Facaden behøver ikke altid at bestå af naturmaterialer, men vi kræver, at facadepladerne skal være robuste. Steni er et meget relevant produkt, fordi der er mange varianter at vælge imellem. Farverne er én ting, men det er glansmulighederne, som er det virkelig interessante for mig. På Samsøvej ønskede vi at variere facaden uden at gå væk fra den sorte farve. Ved at bruge forskellige glansgrader af den samme sorte farve opnåede vi en dybdevirkning i facaden og et glansspil, som også ændrer udtryk i takt med variationen i dagslyset året igennem.

Plejecenter Samsøvej har en spændende form og er beklædt med facadeplader fra Steni.

Vores mål er at sikre optimal værdi for kunden, og vores succes afhænger af den succes, som vi skaber for kunden. Med det som fokus bestræber vi os hver eneste dag på at levere ansvarligt design og løsninger, som kan realiseres og lever op til kundernes forventninger.​ Kasper Kullegaard​

Hvad lægger arkitekterne hos Kullegaard A/S mest vægt på?
Vi er kendt for vores høje kvalitet og gode kommunikation med bygherrer, samarbejdspartnere, entreprenører og leverandører. Vi er opmærksomme på, at det værdiskabende samspil er en vigtig del af vores dna, og at vi opererer og kommunikerer "i øjenhøjde" med alle de parter, der er involveret i et byggeprojekt. Det sikrer blandt andet, at vi altid får afstemt forventningerne til hvert enkelt aspekt i processen, så kunderne får, hvad de vil have. Vores arbejde skal altid tage udgangspunkt i kundens behov og være muligt at realisere. Derfor lægger vi også stor vægt på en god og stram økonomi- og projektstyring.

Stenis facadeplader har egenskaber, som opfylder kravene fra en driftsorienteret bygherre.​ Kasper Kullegaard​

Et hyggeligt og trygt miljø for beboerne.

Er bæredygtighed vigtigt i deres arbejde?
Det er selvfølgelig naturligt at tænke bæredygtighed ind, hvor det er muligt, men altid med stor respekt for projektøkonomien. Vi forsøger derfor at finde de bedste løsninger på alle områder og tilpasse løsningerne efter den økonomiske ramme for opgaven. For os handler bæredygtighed også om at have en god projektstyringsproces, hvor de forskellige parter bliver taget med på råd. Det sikrer, at vi kan levere til tiden, at vi kan overdrage en bygning, der fungerer i henhold til kundens ønsker, og at vi så vidt muligt undgår fejl og mangler. For os er det også bæredygtighed.