Et bredt udvalg af hjørneløsninger

Hjørneelementer
Et bredt udvalg af størrelser og hjørner

Steni tilbyder markedets bredeste udvalg af størrelser og hjørneløsninger.

Vi udvikler tilpassede løsninger sammen med kunderne og tilbyder formstøbte L- og U-elementer i flere forskellige vinkler til alle vores produkter og overflader.

Buede løsninger og hjørneelementer giver spændende muligheder og skaber sømløse overgange, som giver bygningen et smukt æstetisk udtryk.

Vi arbejder tæt sammen med dig gennem hele dit projekt, så vi i fællesskab kan finde de bedste løsninger.

Leg med vinkler

I Nydalen i Oslo, et stenkast fra Handelshøyskolen BI, har TVNorge til huse i en flot og moderne bygning. Det er en bygning, hvor arkitekten i samarbejde med Steni har leget med vinklerne.

I et område, hvor en vigtig del af den norske industrihistorie har udspillet sig, er Nydalen skudt op som et moderne centrum. Flere og flere aktører søger arbejde i området, og antallet af arbejdspladser er mangedoblet, siden den gamle sømfabrik Spikerverket var hovedvirksomheden i Elkems stålproduktion.

– TVNorge-bygningen blev opført som et spekulativt byggeri, hvor opgaven var at finde løsninger, som kunne måle sig med ejendommene på Aker Brygge og Tjuvholmen, det vil sige, at man skulle halvere byggeomkostningerne for at sikre udlejeren den samme lejeindtægt, fortæller arkitekt Ragnvald Halset, som er daglig leder på Nydalen Arkitektkontor (NYARK).

Muligheder

Hjørneløsningerne i forskellige vinkler og søjler med skarpe kanter skaber en fantastisk udsigt. – Sammen med Steni skabte vi unikke hjørneløsninger til TVNorge-bygningen. Vi havde hjørner i mange forskellige vinkler fra 90 grader og helt ned til 30 grader. Arbejdsprocessen gav arkitekten mulighed for at lade fantasien få frie tøjler.

Ingen anden pladeløsning ville have givet os de samme muligheder.​ RAGNAR HALSET, ARKITEKT HOS NYARK​

 

Glad for Stenis produkter

Han er ansvarlig for arkitekturen på mange af de moderne facader, som pryder Nydalen. Og det er hverken første eller sidste gang, at han bruger Stenis facadeplader.

– Jeg har brugt dem på de fleste andre bygninger, ofte i kombination med andre materialer, siger han og refererer til TVNorges anden nabo, som ligger på Statnetts område. Hvide og sorte felter skaber stor variation.

– Til den bygning brugte jeg hvide plader med forskellige mathedsgrader som kontrast til hinanden. Det blev som en skør spilleplade, siger arkitekten.

FAKTA

  • TVNorge-bygningen står i Nydalen i Oslo
  • Arkitekt: Ragnvald Halset, NYARK/Kosbergs Arkitektkontor AS
  • Indflytningsklar i 2010
  • Bygherre: Avantor
  • Entreprenør: Vedal

Arkitektens fingeraftryk

– Steni garanterer 60 års funktionsgaranti og en levetid på mere end 60 år. Det kan ingen andre hamle op med, siger Halset. Han roser samarbejdet med Steni og deres bestræbelser på at videreudvikle produktet og mener, at det kompositmateriale, der anvendes i dag, har en højglansfinish, som minder meget om glas. Facadepladerne giver ikke bare arkitekten mulighed for at lege med vinkler, men også farver, farvekombinationer og overfladeglans og dermed sætte sit eget fingeraftryk på bygningen.

– Du kan skabe en overflade med dit helt eget billede, mønster eller form, siger han og tilføjer, at med Steni får man en bygning med en fuldstændig vedligeholdelsesfri facade takket være et materiale, som er baseret på norsk sten.

Pladerne produceres i Norge, har en lang holdbarhed og indeholder ingen miljøskadelige stoffer. Pladerne er fuldstændig fremragende!​ RAGNAR HALSET, ARKITEKT HOS NYARK​

 

Unikke løsninger

I samarbejde med kunderne skaber Steni skræddersyede løsninger ved hjælp af formstøbte L- og U-elementer i flere forskellige vinkler til alle produkter og overflader. Buede løsninger og hjørneelementer åbner for spændende muligheder og giver bygningen et æstetisk tiltalende udtryk med sømløse overgange.