Kraftig sænkning af vedligeholdelsesudgifter

I 2013 skiftede Nonnebanken i Herfølge 3200 kvadratmeter traditionel træbeklædning ud med Stenis facadeplader. Det har ført til markant lavere vedligeholdelsesudgifter, mindre graffiti og en stabil husleje.

- Den løbende vedligeholdelse af beklædningen var en stor udgiftspost for os, og renoveringen har givet os en besparelse, som har gjort os i stand til at fastholde huslejen på samme niveau i de seneste tre år. Samtidig har vi sparet mange arbejdstimer, eftersom vi ikke skal bruge så meget tid på at fjerne f.eks. graffiti. Nu kan vi nemlig fjerne den fra pladerne med det samme, og det har faktisk ført til, at der ikke længere er nogen, der gider at male graffiti hos os, siger Torben Nielsen som er ejendomschef i Nonnebanken.

Blokke, skure og trappetårne
Nonnebanken består af 25 boligblokke med 37 fritstående skure og 28 trappetårne. Tidligere blev beklædningen malet hvert tredje år, men eftersom træet ikke var trykimprægneret, begyndte det efterhånden at rådne. Boligselskabet besluttede derfor, at man skulle undersøge alternative materialer.

- Vi testede forskellige pladeløsninger, og flere anbefalede Steni Colour-facadeplader. De virkede solide og anderledes end de andre facadeplader, vi testede. De var desuden nemmere at rengøre, siger Torben Nielsen.

 

I dag, snart fem år efter opsætning, er facaden stadig pæn, og for os har Stenis facadeplader været en god investering. Skiftet fra træbeklædning til Steni facadeplader har medført en vedligeholdelsesbesparelse på over 200.000 kroner om året.​ Torben Nielsen​

Forskåret
De valgte at erstatte Nonnebankens træbeklædning med Steni Colour-facadeplader. Opsætningen gik lynhurtigt, eftersom pladerne blev leveret forskåret fra fabrikken, og montørerne brugte derfor et minimum af tid på at tilpasse facadepladerne på byggepladsen.

 

Stor besparelse
Udskiftningen af beklædningen har medført en vedligeholdelsesbesparelse på over 200.000 kroner om året. Nonnebankens investering i nye facadeplader har for længst tjent sig selv ind og har medført, at beboernes husleje ikke er steget de seneste tre år.

- I dag, snart fem år efter opsætningen, er facaden stadig pæn, og for os har Stenis facadeplader været en god investering. Holdbarhed og det faktum, at facadepladerne er vedligeholdelsesfri, gør ganske enkelt Stenis facadeplader til et godt produkt, og det siger jeg gerne videre til mine kolleger, udtaler Torben Nielsen.