Farverige Indgangspartier

Avedøre Stationsby er ved at gennemgå en stor renovering, der skal gøre boligerne mere energivenlige og give et godt indeklima og skabe større tryghed.

Projektet omfatter renoveringen af 1.018 boliger fordelt på 546 rækkehuse og 472 lejligheder i etagehusene. I samarbejde med boligforeningen KAB har tegnestuen Vilhelm Lauritzen A/S udarbejdet en helhedsplan, der bl.a. omfatter udskiftning af tag på etagehusene og 62 nye indgangspartier. Ifølge KAB er målet at skabe moderne, attraktive og velfungerende boliger.

- Afdelingen er opført mellem 1979 og 1981, og som årene er gået, er flere af bygningsdelene blevet slidt ned. Derfor valgte vi at lægge en samlet helhedsplan, som skulle opdatere alle beboelser uden at ændre ved huslejeniveauet, forklarer ejendomsleder Jan Poulsen fra KAB.

FAKTA

  • Bygherre: Avedøre Boligselskab, administreres af KAB
  • Arkitekt: Vilhelm Lauritzen A/S
  • Entreprenør: NCC Construction Danmark A/S
  • Byggeperiode: 2014 – 2016 interiørplade: Steni Colour

Fornyelse af indgangspartier

Etagehusenes indgangspartier har fået nye gummigulve, nye stålplader i loftet og nye Steni Colour interiørplader på væggene.

- Indgangspartierne var beklædt med gråmalede træbrædder på væggene og betonfliser på gulvet. Helhedsindtrykket var derfor gråt og trist. Desuden havde træbrædderne taget skade under de adskillige brande, der har været i indgangene gennem tiden, siger arkitekt Peter Tybrind fra Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S og fortsætter:

- Vi ønskede en type plade, der kunne give indgangene et mere moderne og lyst udtryk, siger arkitekt Peter Tybrind fra tegnestuen Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S, der står bag projektet.

Ønsket var også at finde en plade, der kan modstå slag og andre hårde påvirkninger, som er nem at vedligeholde og rengøre for graffiti, og som fås i mange forskellige farver. En række løsninger var på bordet, men i sidste ende viste det sig, at en af de eneste interiørplader, der kunne opfylde samtlige funktionskrav, var Steni Colour pladen.

- Vi vurderede, at Stenis plade ikke bare ville give et flot løft til vores nye indgangspartier, men at den også ville give minimal fremtidig vedligeholdelse, hvilket var interessant i et totaløkonomisk perspektiv, siger Jan Poulsen. Samtlige indgangspartier er nu beklædt med en hvid, mat Steni Colour plade. På endevæggen er pastelfarvede plader, hvor farven varierer fra indgang til indgang.