Guld til boligforeningen Granstangen

En meget gennemarbejdet og ensartet renovering sikrede boligforeningen Granstangen Rehabiliteringsprisen 2012. Boligforeningen i Groruddalen har gennemgået en omfattende renovering med efterisolering af facader med teglstensforblænding og plader. Steni AS har leveret Steni Colour facadeplader til renoveringen af boligforeningen Granstangen.

Ros fra juryen

Granstangen får ros af juryen for et rigtig godt gennemarbejdet projekt, som er præget af en tydelig helhedstanke. Juryens begrundelse lyder blandt andet: "Et projekt i en sådan størrelsesorden er ikke tidligere blevet gennemført i dette område, og forhåbentlig vil det tjene som inspiration og motivation for andre foreninger og på den måde udstikke en positiv retning for hele området." Juryen har også ladet sig begejstre af farvevalg og byggematerialer. "Boligforeningen har fået et stort visuelt løft og fremstår nu lys, indbydende og moderne."

Sparer energi og penge

Renoveringsprojektet i Granstangen indebærer også en stor miljøgevinst. Beregninger viser, at boligforeningen reducerer sit energiforbrug med 700.000 kWh om året. Ved en energipris på 1 krone pr. kWh svarer det til en årlig besparelse for hver lejlighed på cirka DKK 2.000.

Vi vælger Steni på grund af produkternes kvalitet. De tjenester, vi får, gør det overordnet set rentabelt for os og for dem, der skal overtage bygningen. Boligforeningen Granstangen har nu fået en solid og vedligeholdelsesfri facade i Steni Colour.​ Per Andersen, projektleder hos S-bygg ​

Fakta om Rehabiliteringsprisen:

  • OBOS har uddelt prisen siden 1990 og tager i dag imod bidrag fra kandidater fra alle de dele af landet, hvor OBOS er til stede.
  • Vinderne modtager en præmiesum svarende til DKK 130.000.

Juryen består af nøglepersoner inden for byggebranchen og boligsektoren: Tidligere stedfortrædende ordfører i Oslo, juryleder Kari Pahle, Jan-Gunnar Fjeldstad fra Byggeindustrien, Dag Christian Bjørnland fra Plan- og bygningsetaten og kommunikationsdirektør Åge Pettersen fra OBOS.