Markant moderne

Herlevkollegiet har gennemgået en omfattende energirenovering med en ny klimaskærm og udskiftning af vinduer og altandøre. Bygningen får herved et tidssvarende æstetisk udtryk, holdt i stil med den oprindelige arkitektur.

Herlevkollegiet er opført i 1969, og bygningen fremstår med sine seks etager som en markant bygning i Herlev. White Arkitekter har tegnet renoveringen af kollegiet, der også inkluderer en ny karnap med store dagslysvinduer, som giver lys dybt ind i rummene. Til opgaven havde White Arkitekter foreskrevet et fibercement-produkt, men det var muligt for entreprenør Elindco Byggefirma at anvende Steni facadeplader på opgaven til samme pris.

Vi bruger jævnligt Steni facadeplader, og på Herlevkollegiet specialfremstillede de farverne på facadepladen, så det passer til de oprindeligt projekterede plader​ Tegnestuechef Gert Lindenskov, White Arkitekter​

– Vi er tvunget til at se på projekternes byggeomkostninger, og her er Steni lidt dyrere, men når prisen på produkterne matcher prismæssigt, som på Herlevkollegiet, så ser vi på produkternes egenskaber, og her har Sten-pladerne en lang holdbarhed, nem vedligeholdelse og slagfasthed. Vi bruger jævnligt Steni facadeplader, og på Herlevkollegiet specialfremstillede de farverne på facadepladen, så det passer til de oprindeligt projekterede plader.

Nye samarbejder

Projektleder Lars Christensen fra Elindco Byggefirma har ingen tidligere erfaring med Steni facadeplader, men han har haft en positiv oplevelse på Herlevkollegiet, og derfor regner han med at anvende produktet på fremtidige projekter.

– Det har været en god proces, og jeg vil bestemt gerne fortsætte samarbejdet på andre projekter. Men det skal give økonomisk mening. Steni har ageret yderst professionelt, men vi ville aldrig lave en aftale med en leverandør, som vi ikke har anvendt på et projekt før, hvis tingene ikke passer sammen økonomisk. Nu kender vi mulighederne med Steni, og der kan sagtens være andre projekter, hvor arkitekten har foreskrevet et lignende produkt, hvor det giver mening at anvende Steni i stedet, siger Lars Christensen, som fremhæver, at alle plader leveres forborede og tilskårne, så det er lige til at gå til:

– Deres opskæringsmodel gør det nemt at montere pladerne. Det eneste irritationsmoment ved Steni har været, at da vi ønskede at få et par af afskæringerne med til at lave mindre tilpasninger til eksempelvis køkkenkarnappen, så var det kun muligt, hvis vi fik ALLE afskæringerne med fra pladerne.