Nyt liv til Ladegårds parken

I forbindelse med den igangværende renovering af Ladegårdsparken i Holbæk har Steni leveret godt og vel 20.000 m² plader til beklædning af tag og facade. Herved kan æstetik og funktion gå op i en højere enhed.

I 1994 blev der lagt fibercement-tag og -facade på Ladegårdsparkens 4. sal. Med årene har fibercementpladerne fået utætheder og plamager, så nu er tiden kommet til en omfattende renovering af den medtagne etage. Her skal isoleres bedre, der skal opføres altaner og tagterrasser, installationer skal udskiftes, og så skal der opsættes solceller til direkte energiforsyning af bebyggelsens fællesarealer. Dette stiller store krav til de nye plader, der skal beklæde både tag og facade, men med Steni Protego og Steni Colour er alle ønsker blevet imødekommet på optimal vis.

Lette at bearbejde
- Vi valgte diagonalt-monterede plader fra Steni, fordi de er forholdsvis små, hvilket har gjort det lettere for os at få kviste og ovenlysvinduer til at gå op på en arkitektonisk pæn måde. Pladernes størrelse betyder, at monteringsprocessen har været forholdsvis nem at gå til, forklarer arkitekt Niels Kjærgaard fra Rubow Arkitekter, der står bag renoveringen. Tømrerentreprenør på projektet Henrik Skov fra HM Gruppen A/S understreger i samme forbindelse at pladerne har været lette at bearbejde og hurtige at lægge, blandt andet i forbindelse med udskæringer omkring tagaltaner, ovenlys og kviste.

Ved hjælp af pladerne har vi være i stand til at skabe et godt samspil mellem de mørke ovenlyssolceller, altan-nicher og tagets udformning.​ Henrik Skov fra HM Gruppen A/S​

FAKTA

  • Bygherre: Holbæk Boligselskab/Domea
  • Arkitekt: Rubow Arkitekter
  • Entreprenør : MT – Højgaard
  • Tag og Altaner: HM Gruppen A/S
  • Adresse : 4300 Holbæk
  • Byggeperiode: 2013-2015
  • Produkter: Steni Protego/Steni Colour
  • - Begge med 40 års garanti

Harmonisk arkitektonisk udtryk

- Dertil skal naturligvis lægges pladernes design, som har gjort det muligt for os at give Ladegårdsparken et moderne udtryk, understreger Niels Kjærgaard og henviser blandt andet til det farvespil, man har opnået at sætte plader i forskellige farver under de nye altaner og dermed skabe et spil mellem rødlige, gullige, grønlige og blålige nuancer.

Samtidig har pladerne gjort det muligt at integrere 4.000 kvadratmeter solceller i taget. I stedet for at lægge cellerne ovenpå tagpladerne, har man således lagt det hele på samme niveau, hvilket har skabt et mere harmonisk udtryk.

- Ved hjælp af pladerne har vi være i stand til at skabe et godt samspil mellem de mørke ovenlyssolceller, altan-nicher og tagets udformning. Tilsammen skaber det en god overfladefinish og en pæn harmonisk tagflade, understreger Henrik Skov.


Og takket være pladernes kvalitet vil bebyggelsen bevare sit nye og moderne udtryk langt ind i fremtiden. Lang levetid

- Pladernes smudsafvisende og UV-bestandige overflade har været nøglefaktorer i vores valg af Steni, for her er tale om materialer med en meget lang levetid, forklarer Henrik Skov og tilføjer, at det ikke er første gang, han benyttet sig af Steni.

- Både fordi produkterne er af god kvalitet, men lige så meget på grund af den høje service, som jeg oplever hver gang. For eksempel tilbyder Steni at levere materialerne i nøjagtige mål til byggepladsen og tilpasse leveringerne alt afhængigt af om byggeriet er forsinket eller måske endda nået længere end beregnet, afslutter Henrik Skov fra HM Gruppen A/S.