Simulatorbygning med unikt visuelt præg

Den 17. juni åbnede Newton Flight Academy i Bodø. De omkring 300 kvadratmeter Steni Vision og Steni Colour facadeplader har givet undervisningsbygningen et helt specielt udtryk.

– Vi ønskede os en bygning, som var flot at se på og samtidig var funktionel og attraktiv på indersiden – en diamant både udvendigt og indvendigt. Facadepladerne Steni Vision med tryk af lige præcis de billeder, som vi ville have, har givet bygningen sit ganske særlige udtryk. Og det er jo blevet rigtig flot, ikke?

Facadepladerne Steni Vision med tryk af lige præcis de billeder, som vi ville have, har givet bygningen sit ganske særlige udtryk.​ Stian Elstad, FIRST Scandinavia​
Tre flysimulatorer

Newton Flight Academy skal bidrage til at øge børn og unges interesse for aerodynamik, navigation og metrologi, og de skal kunne flyve i bevægelige simulatorer.

Stian Elstad fra FIRST Scandinavia er stolt af det nybyggede Newton Flight Academy, som står uden for Norsk Luftfartsmuseum. Det er en bygning til undervisning i og formidling af flyfaget, og den rummer blandt andet tre flysimulatorer, som hver især har en prislap på omkring en million kroner.

– Vi skal bidrage til at øge børn og unges interesse for naturvidenskab og teknologi. Her skal vi lære de unge om aerodynamik, navigation og metrologi, og de skal kunne flyve i bevægelige simulatorer. Det er ikke en flyveskole, men de skal kunne få en smagsprøve. Derudover skal vi have åbent for almenheden, fortæller Elstad. Han tror, at Newton Flight Academy vil være interessant for firmaer, flyklubber og selvfølgelig alle, der er interesserede i luftfart.

Stiftelsen FIRST Scandinavia har siden år 2000 udviklet og gennemført koncepter og projekter inden for de naturvidenskabelige fag for mere end 200.000 børn og unge. FIRST LEGO League Scandinavia (FLL) og Newton er de to største og vigtigste koncepter, og de har igangværende projekter i 65 byer.

Glat overflade med tryk

Steni Vision er facadeplader med en glat overflade med tryk. På den kan du skabe dit eget unikke facadeudtryk ved hjælp af f.eks. egne fotos, illustrationer og/eller andre motiver. På Newton Flight Academy har man anvendt illustrationer fra luftfartens verden.

– Vi skal bidrage til at øge børn og unges interesse for naturvidenskab og teknologi.​ Stian Elstad, FIRST Scandinavia​​

Steni Vision sætter et unikt visuelt præg på bygningen – her er der ingen tvivl om, at det handler om luftfart.

På Steni Vision kan du få trykt dine egne fotos, illustrationer og/eller andre motiver.