Stadig lige flot efter 20 år!

For 20 år siden fik Vadmyra boligforening i Bergen en ”ansigtsløftning”. De valgte Steni Colour facadeplader, og blokkenes ydre fremstår i dag lige så flot, som det gjorde dengang.

Daværende leder af boligforeningens bestyrelse, Lisbeth Marhaug, sagde dengang blandt andet:
”Vores blokke havde mere end 25 år på bagen og trængte i dén grad til en 'ansigtsløftning'. De bar præg af 70'ernes billige sociale boligbyggeri og levede ikke op til nutidens krav til moderne boligstandarder."

Det var vigtigt for os at vælge et materiale, som ville være vedligeholdelsesfrit i mange år​ Lisbeth Marhaug, tidl. leder Vadmyra BRL​

"... og vi valgte Steni Colour med glat overflade, for at pladerne skulle tiltrække så lidt snavs som muligt. Det store udvalg af farver var også vigtigt for os.”

Steni Colour, som Vadmyra boligforening valgte, har en lang levetid, er let at holde ren og bevarer sit flotte udseende i mange år.

Godt tilfredse

I dag, 20 år efter ”ansigtsløftningen”, fremstår en af Bergens største boligforeninger, som har 551 lejligheder fordelt på fire høje og seks lave boligblokke, lige så flot som efter renoveringen.

– Vi er godt tilfredse med facadepladerne. Farverne har holdt sig rigtig flotte i 20 år, og de er nemme at holde rene. Visuelt har de helt klart levet op til forventningerne, siger den nuværende driftsleder i Vadmyra boligforening, Stian Haugland.

Da boligforeningen blev ”pudset op” for 20 år siden, gav man udendørsarealerne en overhaling, samtidig med at blokkenes ydre fik en ansigtsløftning. Både blokkene og udendørsarealerne fremstår lige så tiltalende den dag i dag.

Dokumenterer holdbarheden

Vi ville måske ikke lige have valgt de samme farver i dag, men facadepladerne, som blev monteret for 20 år siden, har holdt sig rigtig godt.

Kenneth Haugen, Stenis regionschef i Hordaland, fortæller, at han gerne tager potentielle kunder med ud til Vadmyra boligforening for at dokumentere Stenis facadepladers holdbarhed.

Vi ville måske ikke lige have valgt de samme farver i dag, men facadepladerne har holdt sig rigtig godt.​ Kenneth Haugen, regionschef hos STENI​

–  For 20 år siden var det her et pionerprojekt inden for renovering, eftersom de inkluderede samtlige udendørsområder, samtidig med at de renoverede blokkene udvendigt. Vi er meget stolte over, at vi fik lov til at være med til at udføre det arbejde, siger han.