Strikkemønster på fritidshuset med Steni Vision

I en gårdhave i det idylliske Ula i Larvik Kommune i Vestfold har arkitekt Signe Mossige leget med forskellige materialer. Hun har valgt at bruge Steni-facadeplader til projektet, som er hendes eget og familiens fritidshus. Læs om Signes overvejelser vedrørende det utraditionelle facadevalg.

Arbejdet med et anneks til fritidshuset var allerede i fuld gang, men entreprenøren var med på legen, og de røde Steni Colour-plader blev erstattet med Steni Vision-plader med et strikkemønstret tryk.

Steni Vision satte tankerne i gang i forhold til, hvad man kunne tillade sig på en facade … og strikkemønstret i flammégarn hensatte jo en til 70'erne, dengang hjemmestrikkede trøjer eller veste i flammégarn var standard i enhver garderobe.

Steni Vision satte tankerne i gang i forhold til, hvad man kunne tillade sig på en facade. Og strikkemønstret i flammégarn hensatte jo en til 70'erne, dengang hjemmestrikkede trøjer eller veste i flammégarn var standard i enhver garderobe.

De mønstrede plader er placeret i indhug i facaden og er indrammet af brunbejdsede paneler. De mørke paneler giver ro. Restpladerne er anvendt som underliggere for de stående paneler på det fritstående udhus.

I gavlene er der lavet et tilbagetrukket parti med arbejdsbænke til snedkerarbejde og madlavning. Udekøkkenet har "strikkeplader" som bagvæg og en irgrøn Steni Colour-plade i højglans som bordplade. Samme grønne plade er anvendt til det store udebord, som kan stå udendørs hele året og kan tåle at blive spulet med haveslangen.

Materialet står i kontrast til alt andet i omgivelserne, men passer alligevel fint ind. Det grønne mønster finder farvemæssig genklang i skoven omkring huset. På sigt vil den eksisterende bygning blive udskiftet, og en ny bygning vil danne en gårdhave sammen med annekset. Så bliver de udvendige facader mørkbejdsede, mens facaderne ind mod gården kommer til at bestå af farvestrålende STENI-plader.

Det er altid spændende, når pladeproducenter kommer med en ny farvepalet. Stenis kollektion i 2014 var den bedste det år – mange flotte farver og gode kombinationsmuligheder, som passede sammen​ Ark. Signe Mossige​