29 år gamle facader fik nyt liv

I 2008 besluttede Boligselskabet Baldersbo at få FacadeRens ApS til rengøre de på daværende tidspunkt 29 år gamle Steni facader, der prydede den store afdeling 12 i Ballerup.

I lang tid var beboerne i afdeling 12 i Boligselskabet Baldersbo kede af, at de knap 30 år gamle Steni facader med årene var blevet begroet med grønne alger. I 2008 besluttede boligselskabet at gøre noget ved problemet. På trods af at Steni pladerne havde rundet de 29 år, var de stadig fuldt funktionsdygtige. Derfor besluttede boligselskabet, at det blot var nødvendigt med en grundig rengøring udført af professionelle.

Med 1.124 boliger fordelt i et højhus på 14 etager og en tre-etagers blok er afdeling 12 den største i Boligselskabet Baldersbo. Det var derfor afgørende, at firmaet, som skulle udføre til projektet, var i stand til at løfte en så omfattende opgave.

Boligselskabet valgte FacadeRens ApS på grund af virksomhedens flerårige erfaring med at rense Steni facader og store facadearealer for både virksomheder og boligforeninger.

Baldersbo-projektet var omfattende, fordi algerne havde sat deres spor, men da Stenis produkter generelt er rimelig nemme at rengøre, klarede vi det på forholdsvist kort tid. Vi rensede facaden med håndkraft, hvilket gav et virkelig flot resultat, som boligselskabet var meget tilfreds med.​ Mikael Knudsen, salgschef i FacadeRens ApS​

Nem rengøring
Det er ikke altid naturskabte problemer, som ødelægger en facades udseende. Mange virksomheder, boligforeninger og offentlige instanser kæmper med graffiti, som er utrolig vanskeligt at vaske væk. Dette er dog ikke tilfældet på facader fra Steni, hvor graffiti fjernes uden besvær.

"Vores produkter udmærker sig ved, at graffiti
nemt kan vaskes af med miljøvenlige produkter.
Derfor ses vores farverige plader også
på flere renoverede S-togsstationer. Udover
at pladerne skal være slagfaste, stiller DSB
nemlig også det krav, at de skal være nemme
at rengøre for graffiti", fortæller direktør i Steni
Danmark, Claus Bøgeskov.