Høster store roser for Steni Vision “Det må være Norges flotteste facade!”

– Vi har fået utroligt meget ros, siger Espen Vestbø på klingende 'sunnhordlandsk'. Vikahaugane Stord Idrettspark har fået en større ansigtsløftning og er nu beklædt med Steni Vision-facadeplader.

I efteråret 2018 lagde entreprenørfirmaet Haakull & Ersland AS sidste hånd på opgraderingen af den gamle hal på Vikahaugane. Idrætsanlægget er det største af sin slags mellem Stavanger og Bergen. Men daglig leder Espen Vestbø vil ikke påtage sig ret meget af æren.

– Det er arkitekterne, der har tegnet løsningen, og pladerne blev leveret monteringsklar. Vi har brugt Steni-facadeplader mange gange tidligere, og det fungerer altid godt. Det gjorde det også denne gang, siger han.

 

 

 

Én volleyballspiller på hver side – bolden er en lampe.  

Det blev faktisk næsten præcis, som jeg havde ønsket mig. Arkitekt Joanna M. Danowska fra Ingeniør Jørgensen​

Steni Vision monteres på sædvanlig vis

Hele 1.200 kvadratmeter Steni-facadeplader blev monteret uden på den gamle bygning. Steni Vision blev anvendt for at give ekstra effekt. Det er første gang, at denne bygherre har arbejdet med Steni Vision.

– De er som almindelige plader og blev monteret på præcis samme måde som de almindelige plader, fortæller en tilfreds Vestbø. Og det er netop effekten fra Vision-pladerne, som folk har bidt mest mærke i. Et af bygningens hjørner prydes af omridset af to volleyballspillere. Den ene har lige leveret en serve. Den anden er klar til at smashe. Selve bolden er leveret af en blikkenslager og stikker ud fra facaden for at skabe en tydelig 3D-effekt. På en af langsiderne ser man en gymnast midt i en øvelse.

Norges flotteste facade

Idrætshallen benyttes af både folkeskoleelever og gymnasieelever om dagen og af lokale idrætsforeninger i aftentimerne. Under hele renoveringen har hallen været i brug fra 08.00 om morgenen til 22.00 om aftenen. Brugerne er utroligt tilfredse, og Vikahauganes Facebook-side er fyldt med ros til den nye facade:

“Superfed!”

“Så flot, fantastisk!”

“Det må være Norges flotteste facade!”

“Toptjekket!”

Den opfriskede udgave af den gamle Vikahaugane idrætshal huser en håndboldbane, hvor der er plads til fire volleyball- og basketbaner samt kampbaner. Bygningen har fire omklædningsrum og plads til 800 tilskuere. Og nu altså også “Norges flotteste facade!”

Se film fra Vikahaugane Stord idrættshall

FAKTA

  • Om Vikahaugane idrætshall, Stord:
  • Den opfriskede udgave af den gamle Vikahaugane idrætshal huser en håndboldbane, hvor der er plads til fire volleyball- og basketbaner samt kampbaner. Bygningen har fire omklædningsrum og plads til 800 tilskuere. Og nu altså også “Norges flotteste facade!”

Nu, hvor vi har beklædt facaden på Vikahaugane med Steni-plader, regner vi med, at den vil holde meget længere, end hvis vi bare havde malet facaden om. Arne Bjelland, enhedsleder for ejendomskontoret i Stord kommune​

Facadeplader holder længere

Bygningen fra 1964 trængte i den grad til en opgradering. Facaden var begyndt at slå sprækker og så ikke pæn ud, og hallen gjorde ikke nogen god figur ved siden af den nye ungdomsskole og idrætshal. – Tidligere har vi malet facaden, når vi skulle gennemføre lignende projekter. Efter kort tid begynder malingen dog at skalle af pudsen igen, fortæller bygningsejer Arne Bjelland, som er enhedsleder for Stord kommunes ejendomskontor.   – Vi ville have været nødt til at sandblæse hallen og male den om. Vi ved af erfaring, at det ikke holder i ret mange år. Vi har gode erfaringer med STENIs facadeplader fra andre kommunale bygninger såsom skoler og idrætshaller. Nu, hvor vi har beklædt facaden på Vikahaugane med STENI-plader, regner vi med, at den holder meget længere, end hvis vi bare havde malet facaden om. Nu er vi alle sammen meget tilfredse, fortæller Arne Bjelland fra Stord kommune.

Man skal kunne se, at det er en idrætshal

Arkitekt Joanna M. Danowska fra Ingeniør Jørgensen har tegnet den nye facadeløsning til Vikahaugane. – Jeg ønskede, at det skulle fremgå tydeligt, at man er kommet til en idrætshal. Derfor valgte jeg, at der skulle være sportsudøverne på væggen. Det skal ikke bare være en almindelig hal. Det var også vigtigt at tilpasse udtrykket til den eksisterende bygning, så det bliver en enhed, fortæller hun og udtrykker stor tilfredshed med det færdige resultat. – Det blev faktisk næsten præcis, som jeg havde ønsket, siger hun.

Gymnasten sætter et særligt præg på idrætshallen.

Vi har brugt Steni-facadeplader mange gange før, og det fungerer altid fint.                                                                                                                                                                                                                          

Espen Vestbø, daglig leder i entreprenørfirmaet Haakull & Ersland AS