Hurtigere montering med forborede huller og formattilpasning

I Sandefjord er tømrer Dag Olsen og hans kolleger fra Bygg og Maskin AS i gang med at montere facadepladerne fra Steni på den nye skøjtehal i Bugårdsparken. Han regner med, at to mand kan montere omkring 70 kvadratmeter facadeplader om dagen.

Tømrer Dag Olsen og hans kolleger fra Bygg og Maskin AS monterer omkring 70 kvadratmeter facadeplader fra Steni om dagen på den nye skøjtehal i Bugårdsparken i Sandefjord.

Jeg tror, at det her er den hurtigste måde at montere en facade på. Pladerne har forborede huller, og når de er sat op, er væggen jo færdig, siger Olsen. Til dette projekt har man anvendt både Steni Nature, Steni Colour og Steni Vision. Pladerne med print er nummereret og ligger i den rigtige rækkefølge på pallen. Det system kan jeg virkelig anbefale, siger Olsen, som er i gang med at skabe et billede af en skøjteløber på væggen.​

Takket være Stenis unikke produktionsteknologi får kunderne en løsning, der er hurtigere at montere og koster mindre.

– Vi har skære- og boreudstyr i produktionslinjen, som løbende bearbejder pladerne, mens vi producerer dem, fortæller Tom Kristian Hvaal, som er leder af afdelingen for teknisk support (TSD) hos Steni.

Tom Kristian Hvaal

 

Planlægning

Vi ser ofte, at pladsen er trang på byggepladser. Der skal være plads til gaffeltrucks og lastbiler og diverse byggemateriale, der skal monteres. Derfor vil pallernes antal og rækkefølge have stor betydning for logistikken på byggepladsen, siger Hvaal. God planlægning gør Steni i stand til at pakke pladerne og mærke pallerne i den rækkefølge, som facaderne skal monteres. Pladerne kan også sorteres, så montørerne tager dem af pallerne i den rigtige rækkefølge.

– Vi kan levere en optimeret løsning til byggepladsen. Mange ser ikke det samlede udgiftsbillede, før de regner efter. Tid til montage og omkostninger til leje af stillads er faktorer, som vi kan synliggøre for kunden i forvejen, siger han. 

De forborede huller gør montøren i stand til at skrue pladerne direkte op på væggen uden at bore huller eller bruge skruer, som kan trænge gennem pladerne.

Lønsom forboring

Stenis unikke produktionslinje kan udføre flere operationer samtidig. Derfor er det ikke nødvendigt at flytte pladerne til en ny maskine for at udføre skæring og forboring af pladerne. Funktionen ligger i selve produktionslinjen. De forborede huller gør montøren i stand til at skrue pladerne direkte op på væggen uden at bore huller eller bruge skruer, som kan trænge gennem pladerne. Formattilpasningen fjerner behovet for at skære pladerne på byggepladsen og bruge ressourcer på at kassere materialerester og affald.

– Det er meget tidsbesparende, siger Hvaal.

Til dette projekt har man anvendt både Steni Nature, Steni Colour og Steni Vision.