Steni sætter kulør på Bergen

Vi er stolte og synes, at det bliver utroligt flot, og vi glæder os, til renoveringen er helt færdig. Det siger næstformand i Solheimslien boligforening i Bergen, Tine C. Haug. Hun fortæller, at de får meget positive tilbagemeldinger fra beboerne i boligforeningen, men også fra mennesker, der bor andre steder i byen.

Boligblokkene i Solheimslien sætter kulør på området i Bergen.

Se film fra Solheimslien boligforening

Helt nye blokke?

Det er helt klart noget, der bliver lagt mærke til. Folk, der kommer til fremvisning, når der er lejligheder til salg, tror jo, at det er helt nye blokke, siger hun. Og blokkene fremstår da også næsten som helt nye bygninger. Det skyldes de nye balkoner og de klare farver, som lyser op i det meste af Bergen.

Folk, der kommer til fremvisning, når der er lejligheder til salg, tror jo, at det er helt nye blokke. Næstformand i Solheimslien boligforening i Bergen, Tine C. Haug​

FAKTA

  • Solheimslien boligforening i bydalen Årstad i Bergen blev opført i 1966. Boligforeningen består af 320 boligenheder fordelt på otte boligblokke, heraf fem lave og tre høje. På generalforsamlingen i 2013 blev der nedsat en byggekomité, som skulle stå for renoveringsprocessen på vegne af boligforeningen, og nu nærmer renoveringen sig sin afslutning.

Mange tror, at blokkene i Solheimslien er helt nye.

Stort projekt

Ud over nye facadeplader og nye farver får beboerne også større balkoner, tagterrasser med gode solforhold, nye ventilationsanlæg, tilfredsstillende flugtveje og nye vinduer, og samtidig bliver der arbejdet på en forbedring af udendørsområderne. Renoveringsomkostningerne dækkes delvist ved salg af 39 nye kælder- og taglejligheder. Med facadepladerne fra Steni og efterisolering kunne boligblokkene opgraderes til energiklasse 1, og boligforeningen har desuden fået tilskud fra Enova.

Læs mere om Solheimslien boligforenings renoveringsprojekt

 

Renoveringen af Solheimslien boligforening nærmer sig sin afslutning.

Beboerne i Solheimslien boligforening er stolte over deres nye, farvestrålende facader.