- Vores nye BIM-objekter revolutionerer arkitektens hverdag. Jan Terje Nielsen fra Steni er tydeligvis tilfreds, når han beskriver de nyudviklede værktøjer til at tegne en avanceret og detaljeret facadeplan.

Jan Terje Nielsen, CCBO i Steni

For en arkitekt går der altid meget tid med at tegne en bygningsfacade, og det er tidskrævende og kompliceret at simulere forskellige løsninger med blandt andet variation af farver, formater, overflader, hjørneløsninger og befæstning. Men nu kan dette arbejde udføres langt hurtigere og med reduceret risiko for fejl, siger Jan Terje Nielsen. Samtidig med, at arkitekten sparer tid, kan bygherren se forskellige løsninger baseret på nogle få tastetryk.

 

Steni BIM

Mere om Steni's nye BIM-objekter

Steni's nye BIM-objekter er udviklet i tæt samarbejde med Symetri og deres datterselskab i Finland. Henna Latva-Mäenpää fra Symetri fortæller, at hurtigt og enkelt er de to nøgleord, der beskriver de nye objekter bedst.

 Dette er automatiserede værktøjer til at lave en detaljeret facadeplan hurtigt og enkelt med en så god og realistisk visualisering som muligt for at se alle mulighederne i facaden. Traditionelt har vi arkitekter ikke skitseret så detaljeret tidligt i et projekt. Nu er det nemt at udvikle nøjagtige modeller og flere løsningsalternativer i en tidlig fase, siger hun. Og det er Jan Terje Nielsen naturligvis enig i.

Sparer tid

Med disse BIM-objekter sparer arkitekten meget tid i forhold til at gøre arbejdet manuelt. Med et enkelt tastetryk kan man blande eller ændre facadens farver og glansgrad, justere format, retning og opsætning, og boremønstre kan lægges ind automatisk. Det betyder, at facaden på en bygning kan simuleres på kortere tid, og at arkitekten kan vise sine kunder forskellige og nøjagtige løsninger tidligt i processen. Den sparede tid kan for eksempel bruges til at eksperimentere med udtryk, overflader, hjørner og andre elementer, foreslår Jan Terje Nielsen.

Reduceret risiko for fejl

Traditionelt skal materialelister opstilles manuelt, og det skaber risiko for fejlindtastninger. Med de nye BIM-objekter fra Steni eksporteres tegningernes formater og produktnumre automatisk over i Excel, og fejlmulighederne er dermed stærkt reduceret.

Til Revit og ARCHICAD

De nye BIM-objekter fra Steni kan hentes fra BIMobjects, og derudover har Steni udviklet tutorials for at vise, hvordan objekterne virker. Dette er simpelthen en totalløsning for facadeplader og facader, fastslår Jan Terje Nielsen.

 

Link til BIMobjects (download af objekter)