Arctic Salmon Centre – et vartegn ved havet

Bygningen rejser sig fra en klippe helt ude ved det åbne hav i Skutvik i Nordland. Med Steni Vision-facadeplader har Arctic Salmon Centre fået et helt unikt udtryk, som folk virkelig lægger mærke til.

Unik bygning, der vækker begejstring

– Det har været utroligt spændende at arbejde med en så speciel bygning på et så specielt sted. Det er et "one-off"-projekt, og resultatet har vakt begejstring blandt mine kolleger, siger arkitekt Peter W. Söderman fra Norconsult AS.

– Vi valgte Vision-plader fra Steni på grund af trykmulighederne, som gjorde det muligt at skabe et spændende og lidt diskret tryk på en stor flade. Bygherren ville have en udtryksfuld bygning, som tydeligt viste dens formål: At fungere som udstillingsvindue for fiskeindustrien.

 

 

Facadeplader, som kan holde til vind og vejr

Trykket på facadepladerne skaber en illusion af lakseskind, samtidig med at de forskellige nuancer er med til at lægge en dæmper på bygningens højde og få den til at smelte ind i omgivelserne.

Söderman tilføjer, at garantiperioden på 60 år også havde stor betydning for valget.

– Det er et sted med meget krævende vejrforhold, saltvandsstænk, vind og sne, samtidig med at bygningen ligger i et svært tilgængeligt område. Derfor var det meget vigtigt at vælge et robust facademateriale, som kan klare sig længe uden vedligeholdelse.

 

Bygningen har fået et unikt udtryk, samtidig med at den smelter fint ind i det sårbare landskab.

Steni Vision er et robust facademateriale, som kan klare sig længe uden vedligeholdelse.

 

God arkitektur, som tager højde for omgivelserne

– Vi er meget stolte over at blive valgt som leverandør til et projekt, som er så arkitektonisk gennemtænkt, siger Jan Terje Nielsen, Chief Communication & Brand Manager hos Steni.

– Bygningen har fået et unikt udtryk, samtidig med at den smelter fint ind i det sårbare landskab. Arkitekterne har gjort et fremragende stykke arbejde, for eksempel med facadepladernes nuancer, som mindsker indtrykket af højde og drøjde.

Stenis printteknologi gør arkitekter, kunstnere og illustratorer i stand til at udtrykke deres visioner i næsten uendeligt stort format.

– Arctic Salmon Centre er et rigtig godt eksempel på dette, bygningen er virkelig blevet et flot vartegn på den norske kyst!

 

Trykket på facadepladerne skaber en illusion af lakseskind.

Steni-facadeplader kan holde til vind og vejr.

 

Mange muligheder med Steni Vision

Læs mere om Steni Vision HER:

Test selv! Prøv vår fasadegenerator og lek deg med ulike fasademuligheter Steni Pattern Generator