Inspirerende, unikt og bæredygtigt med Steni-facadeplader

Da det hollandske arkitektfirma DOOR architecten skulle renovere og modernisere fire gamle boligblokke i Purmerend i Holland, valgte de at beklæde facaderne med 7.500 m2 plader fra Steni.

 

 

Fire blokke, fire årstider. Dette udtryk skabte vi ved at designe facadepladerne med de typiske farver for hver årstid.​ Karin Dorrepaal, arkitekt hos DOOR Architecten.​

 – Det specielle ved dette projekt er, at vi ud over at gøre bygningen mere energieffektiv også benyttede lejligheden til at give bygningerne et nyt og moderne ydre. Det resulterede i en klar æstetisk forbedring, siger Karin Dorrepaal, som er arkitekt hos DOOR architecten.
Alle de fire blokke blev beklædt med facadeplader fra Steni, og hver enkelt bygning fik sit eget særpræg.


Fire årstider

Dorrepaal fortæller, at de ønskede at afspejle beboerne og områdets egenskaber. De frodige og velbevarede omgivelser med træer og blomster fungerede som inspiration for konceptet. Vi ville udnytte dette aspekt til fulde og på den måde få konceptet til at skille sig ud. Derfor tog vi en helt enkel beslutning: Fire blokke, fire årstider. Dette udtryk skabte vi ved at designe facadepladerne med de typiske farver for hver årstid, siger Dorrepaal.

Patrick Klijnjan fra Steni i Holland understreger, at der er mange, der kan nyde godt af de opgraderinger, der er blevet udført på Mercuriusweg i byen Purmerend. – Slutresultatet er helt fantastisk, og det er utroligt glædeligt, at mere end 320 hjem nu kan gå og nyde en ny og inspirerende facade i friske efterårsfarver og kølige vinterfarver.​ Patrick Klijnjan, Steni Nederland​