30 år efter monteringen er facadepladerne stadig som nye

For 30 år siden blev Lyderhorn boligforening opgraderet med facadeplader fra Steni. Siden da har pladerne været udsat for meget vejr, vind og snavs, men efter en grundig vask ser de igen helt nye ud.

– Beboerne er utroligt tilfredse med resultatet, og det er noget, der bliver lagt mærke til i området. Jeg får positive kommentarer fra folk, der kommer gående forbi, siger daglig leder i Lyderhorn boligforening, Atle Midtbø. 

Han har netop set et imponerende stykke arbejde blive udført af Stenis samarbejdspartnere Niro Gruppen og Blue & Green. Sammen vaskede de hele facaden på højhuset, og resultatet er en flot facade, der ser ud, som da den var ny.


60 års garanti
Regionschef for Steni Oslo, Ståle Kristiansen, er glad for at se den store forandring efter 30 års hård slitage, men er ikke overrasket over resultatet.

– Steni har for nylig udvidet garantien på facadepladerne til 60 år, så det er helt som forventet, at de er lige så flotte efter 30 år. Men det er selvfølgelig sjovt at se det i praksis, siger han, og tilføjer: 
– Hver eneste dag arbejder vi for, at vores facadeplader skal være så slidstærke, miljøvenlige og æstetisk tilfredsstillende som muligt. Det her er således et godt bevis på, at det arbejde, vi udfører, og de produkter, vi laver, er af den ypperste kvalitet, siger han.

Gode samarbejdspartnere
Når det gælder selve rengøringen af facadepladerne, har Steni valgt at overlade arbejdet til specialister.

– Både Blue & Green og Niro Gruppen er nogle af landets bedste til kemikalier og rengøring af facader. Dette trekantssamarbejde har stor værdi for alle involverede. Det arbejde, der nu er blevet udført i Lyderhorn boligforening, er sandsynligvis bare én af mange lignende opgaver, som vi kommer til at udføre sammen fremover, siger Kristiansen.

Se video med de involverede længere oppe.

 

Grundig rengøring: Her spules facadepladerne i Lyderhorn boligforening med miljøvenlige kemikalier ved højt tryk og optimal temperatur.