Steni leverer facade til CNN-favorit

Facadeplader fra Steni skal pryde prestigebyggeriet Powerhouse Telemark i Porsgrunn – en af ti bygninger, som efter CNN's mening sætter standarden for 2020.

Powerhouse Telemark har fået en flot bronzeplads på CNN's liste "The most anticipated buildings set to shape the world in 2020". Når bygningen i Porsgrunn står færdig til juni, bliver det en af verdens mest miljøvenlige bygninger. Powerhouse producerer mere energi, end det bruger i løbet af sin levetid.

Minimale energikrav, maksimal energiudnyttelse 

CNN er begejstrede for bygningens elegante diamantform og designet, som maksimerer udnyttelsen af den solenergi, som den opfanger. Bygningen får også ros for, at der genanvendes materialer fra lokale nedrivningsprojekter, alt sammen for at gøre CO2-aftrykket så lille som muligt. Som CNN skriver: Powerhouse Telemark “sætter en helt ny standard for fremtidens bygninger”.

Nærproducerede facadeplader

Til dette byggeprojekt leverer Steni facadepladerne Steni Colour i farven 8008M, som produceres mindre end 40 km fra Powerhouse Telemark. Ydervæggene er traditionelle klimavægge beklædt med facadeplader. Uden på dette monteres en facade af brandimprægneret træ.

Snøhetta arkitektur

Det er arkitekterne fra Snøhetta, der har siddet ved tegnebrættet. Det verdenskendte arkitektfirma med ikoner som biblioteket i Alexandria og operabygningen i Bjørvika på deres CV har ry for at skabe innovative og klimavenlige bygninger. Formen på Powerhouse Telemark er optimeret til at høste solenergi, og arkitekterne har foreslået materialer, som begrænser både energiforbruget og udledningen af drivhusgasser.

Leverer mere energi, end det bruger

Powerhouse Telemark bliver en af verdens mest energieffektive bygninger. Faktisk kommer bygningen til at producere omkring 239.000 kWh om året fra sit eget solcelleanlæg og bliver dermed et lille kraftværk, som leverer overskudsstrøm tilbage til forsyningsnettet. 

Belønnet med BREEAM-NOR Excellent

Powerhouse Telemark er den første BREEAM-NOR-certificerede bygning i Telemark. Den er klassificeret i kategorien Excellent, som er miljøcertificeringens næsthøjeste niveau. Energibehovet er 66 % lavere i denne bygning end i tilsvarende bygninger.

 Et miljøvenligt valg

– Vi er stolte over at levere Steni til Powerhouse Telemark. Når et så kompetent arkitektkontor som Snøhetta vælger materialer, er de ikke kun bevidste om deres miljøegenskaber, men også om levetid og æstetik. I de seneste år har vi leveret til flere BREEAM Excellent-certificerede projekter, hvor bygherrens krav til miljø, livslængde, udseende og enkel vedligeholdse har været afgørende, siger Jan Terje Nielsen fra Steni AS.

 

 

I de seneste år har vi leveret til flere BREEAM Excellent-certificerede projekter, hvor bygherrens krav til miljø, livslængde, udseende og enkel vedligeholdse har været afgørende​ JAN TERJE NIELSEN, STENI AS​​

 

Attraktiv kontorbygning i Porsgrunn

Første spadestik blev taget i september 2018, og den grønne diamant er indflytningsklar i juni 2020. En af verdens mest energieffektive og miljøvenlige bygninger er på 8.313 kvadratmeter fordelt på 11 etager. Inde i bygningen er der faciliteter som fitnessrum, bruserum/garderobe, foyer, kantine og en yderst eksklusiv tagterrasse. Det har vist sig at være en attraktiv pakke for lejerne.

– Faktisk er mere end 80 % af bygningen allerede udlejet, siger Tommy Thovsland, som er projektleder hos bygherren R8 Property AS.

Læs mere om facadepladerne Steni Colour