Trods ekstreme vejrforhold: Facadepladerne holder stand

Nogle steder på kloden udsættes bygninger for ekstra store belastninger i form af kraftig vind, enorme nedbørsmængder og ekstreme temperaturforhold. Det stiller store krav til byggematerialernes robusthed og slidstyrke, og det er den ultimative test for Stenis facadeplader.

– Vi ledte efter en langtidsholdbar og driftsvenlig facadeplade, og Steni Colour-pladen viste sig at klare de udfordringer, som vores klima og natur stiller, på eksemplarisk vis, siger Magnus Magnussen.

Han er arkitekt hos BRIM Arkitekter og står bag en nyopført skole ved Strømmen på Færøerne. Skolen er en klassisk børne- og ungdomsskole opført i et område, som stiller store krav til facadepladernes slidstyrke og holdbarhed. Derudover var det et krav, at bygningens arkitektoniske udtryk skulle være designmæssigt iøjnefaldende, og valget faldt derfor på Steni Colour.

– Vi valgte en lys farve i to forskellige glansgrader til facaden, hvilket giver bygningen en flot kontrast til de grønne fjelde, siger Magnussen.

Stilfuldt: Skolebygningen på Færøerne har et stilfuldt og markant arkitektonisk udtryk.

Facadeplader i et arktisk klima
På Grønland bliver pladerne bliver udsat for endnu større vejrmæssige belastninger. 924 km syd for Nordpolen, i det nordligste Grønland, ligger forskningsstationen Villum Research Station, som blev opført i 2015 og drives af Institut for Miljøvidenskab og Arctic Research Center på Aarhus Universitet.

Det brutale klima og temperaturer, der kan krybe et godt stykke ned under -30 °C, stiller store krav til byggematerialerne. Forskningsstationen var derfor nødt til at have et facademateriale, som var robust og ikke krævede ret meget vedligeholdelse. Valget faldt på facadeplader fra Steni, som leverede næsten 600 m² mørkeblå og hvide facadeplader.

Robuste facadeplader: I vejr som dette er der brug for solide byggematerialer.

– Stenis facadeplader klarer sig forbilledligt på Færøerne og i Grønland og har ingen problemer med at tackle de ekstreme arktiske vejrforhold. Vi kan se, at pladerne ikke tager skade af belastningen, og pladernes garantiperiode på 60 år påvirkes heller ikke, siger Stenis kommunikationsdirektør Jan Terje Nielsen.

Facadeplader fra Steni – et trygt valg
Med facadeplader fra Steni får du en alsidig, robust og miljøvenlig facade, som har markedets bedste funktionsgaranti:

  • 60 års funktionsgaranti
    Stenis facadeplader har markedets bedste funktionsgaranti på 60 år og kræver minimal vedligeholdelse ud over almindelig rengøring. Pladerne består af glasfiberarmeret stenkomposit, som giver det endelige produkt en lang levetid og ekstrem styrke.
  • Tåler ekstreme belastninger
    Facadeplader af stenkomposit bliver mere og mere populære, eftersom materialet kan holde til ekstreme belastninger og kan monteres uanset årstid, temperatur og vejrforhold. Pladerne er vand- og frostbestandige og kan stå nedsænket i vand i længere tid uden at tage skade.
  • Miljø i fokus
    Steni minimerer hele tiden sine produkters og processers miljøaftryk både lokalt og globalt, blandt andet ved hjælp af et stort fokus på at forbedre deres CO₂-aftryk. Målsætningen er, at produkterne skal være blandt de bedste på markedet på dette område, både nu og i fremtiden. I januar 2020 udsendte Steni sin seneste Environmental Product Declaration (EPD), som endnu en gang viser, at STENI sætter barren højere end samtlige konkurrenter, når det gælder miljø.