Steni er specialister i paneler til facadebeklædning og styrker både tilstedeværelse og brand i Portugal med et nyt projekt på øgruppen Azorerne: Renovering af bygningen, der nu huser Pingo Doce Shopping Mall i Vila Franca do Campo, São Miguel.

Steni, der er specialister i facadepaneler, har styrket sit brand og udvidet porteføljen på det portugisiske marked som leverandør til et nyt projekt på Azorerne – renoveringen af den gamle SolMar-bygning i Vila Franca do Campo (på øen São Miguel). Bygningen, som nu lægger lokaler til en Pingo Doce og flere butikker, var ved at forfalde og måtte derfor gennemgå en meget gennemgribende renovering og tilpasning i et projekt, der er blevet administreret af Finançor og tegnet af arkitekt Óscar Catarino fra Box Architects . Pingo Doce er en stor supermarkedskæde i Portugal, som også er repræsenteret globalt med andre brands som Biendronka, der har 3.250 supermarkeder i Polen.

Afspejler landskabet

Steni Color og Steni Nature blev begge valgt til at løse og løfte dette projekt, da de ikke alene er karakteriseret ved deres lette installation, store holdbarhed, lette rengøring og slagfasthed, men også – endnu vigtigere – deres lave CO2-fodaftryk. 

Takket være en bred vifte af farver og finish, som kan tilpasses individuelt, giver brugen af disse paneler mulighed for bogstavelig talt at lege med farver og teksturer i et arkitekturprojekt, så man kan skabe facader med et unikt design. Det gør dem til den ideelle løsning for kunder inden for distribution og detail, hvor butikkerne skal afspejle virksomhedernes image.

Kombinationsmulighederne var næsten ubegrænsede og gav os frihed til at udforme designet af facaden efter tegnestuens kreative metode.​ ARCHITECT ÓSCAR CATARINO, BOX ARCHITECTS​

Barsk klima

Steni-paneler er nemme at montere, da de leveres i et format, der allerede er skåret til. De monteres på et ventileret facadesystem, og de kan limes eller fastgøres mekanisk, hvilket gør det muligt at montere dem på alle tider af året, uanset vejrforhold (regn, fugt og saltholdig luft). Det er fordelagtigt i et klima som det på øgruppen Azorerne.

"Da panelerne blev leveret tilpasset i størrelse og med forborede huller til placering af de mekaniske fastgørelseselementer, kunne bygherren opnå flere fordele som fx en reduktion af arbejdsomkostningerne og kortere installationstid, hvilket var med til at perfektionere det færdige resultat," forklarer Mário Neves, Account Manager hos Steni Portugal, som repræsenterer Steni-brandet på nationalt plan.

Installationen af ​​Stenis paneler i den renoverede Pingo Doce i Vila Franca do Campo blev udført med en hastighed på 150 m2 pr. dag  Arbejdet blev forestået af Acrobatik Desafio og udført af et team af installatører, der var certificeret af Steni og Allface.

"Steni gør det muligt at installere i et accelereret tempo, og det bliver især værdsat i projekter på erhvervs- og boligmarkedet. Det er som bekendt et krævende marked i forhold til den medgåede tid, da der går omsætning tabt for hver dag, projektet er under opførelse," siger Mário Neves.

Ikke to er ens

De ventilerede facadeplader fra Steni er ekstraordinært modstandsdygtige over for temperaturudsving og de mest krævende klimabetingelser, og de  er 100 % modstandsdygtige over for fugt og kan endda nedsænkes i vand. Nem vedligeholdelse er en anden fordel ved Steni-paneler, som kan rengøres med de fleste gængse midler.

Steni er et glasfiberforstærkede facadeplader af stenkomposit. De er af norsk oprindelse, men er i dag et globalt brand, der er til stede på flere markeder. Steni har en portefølje af offentlige og private projekter, der er gennemført, sat i gang eller planlagt til udførelse i de kommende måneder, som kan fordoble den hidtidige projektværdi.

"Ud over de formelle aspekter vedrørende arkitekturen i dette projekt kunne vi se, at de præsenterede teksturer til facaden ville sikre bygningen en differentieret position med sin egen distinkte personlighed. Teknisk blev vi overrasket over det gode resultat til de omfattende og ukurante facader fra den tidligere bygning. Og udførelseshastigheden blev øget af panelernes dimensionelle karakteristika, hvor den binomiale vægt/dimension er meget gunstig i forhold til kravene inden for moderne byggeri. Materialet gav os stor selvtillid på forskellige niveauer (strukturelt og formmæssigt) og en klar oplevelse af robusthed både under og efter monteringsprocessen. Jeg noterer mig også den bemærkelsesværdige tekniske opfølgning af Mário Neves fra Steni, som med sin professionalisme var afgørende for en vellykket udførelse af arbejdet. Det virker oplagt, at dette materiale vil følge os i fremtidige projekter, som tegnestuen vil udvikle," siger arkitekt Óscar Catarino fra Box Architects.

"Da panelerne blev leveret tilpasset i størrelse og med forborede huller til placering af de mekaniske fastgørelseselementer, kunne bygherren opnå flere fordele som fx en reduktion af arbejdsomkostningerne og kortere installationstid, hvilket var med til at perfektionere det færdige resultat," forklarer Mário Neves, Account Manager hos Steni Portugal, som repræsenterer Steni-brandet på nationalt plan.