Heavenly upgrade with Steni Colour

In Florida, the Jacksonville First Baptist Church has been renovated both inside and out. Steni Color facade panels gave the building new life.

Udfordrende renoveringsarbejde

I Jacksonville i Florida ligger en enorm renoveret kirke kaldet «First baptist church». Første del af projektet handlede om at pudse indersiden af et auditorium på over 9000 kvadratmeter op. Nye siddepladser, opgraderet scene og generelt ny æstetik stod klart i løbet af 2021.

Derefter startede fase 2 med renovering af det nedslidte eksteriør hvor Steni Colour facadeplader gav bygningen nyt liv.

 

 

– Der var flere forskellige typer udfordringer. Dette projekt fandt sted under COVID-pandemien. Vi er vældig fornøjede og menigheden er ovenud begejstret. Der har vært positive kommentarer fra samfundet. Vi tog en næsten 40 år gammel bygning og gav den nyt liv og er vældig stolte over resultatet, siger Ron Sutton, fra projektets hovedentreprenør Williams & Rowe.

Vi tog for os en næsten 40 år gammel bygning og gav den nyt liv.​ Ron Sutton, Williams & Rowe​

Et stort samarbejdsprojekt

Designet af facaden var så komplekst at det krævede et usædvanligt tæt samarbejde mellem parterne for at fuldføre jobbet. Gennem den udfordrende tid med coronapandemi og i tiden efter har Steni arbejdet tæt sammen med arkitekterne, montør, GC, producenterne og kirken.

Jan Terje Nielsen, Stenis mærkevarechef, er meget fornøjet med både arkitektens design og gennemføringen af projektet:

– Steni er stolte af og beæret over at levere facadeplader til en så smuk kirke som FBC Jacksonville. Novus Architects har gjort et kæmpe arbejde med at skabe et virkelig fantastisk design. N-RG Cladding LLC, installatør; Williams & Rowe General Contractors; og vores amerikanske distributør Omnis, administrerede planlægningen og installationen af dette komplekse byggeri på en meget professionel og præcis måde. Vi ved at menigheden kan glæde sig over udseendet over lang tid og uden vedligehold – støttet af vores 60-års garanti.

 

FAKTA

Steni Colour – produktegenskaber:

  • Tilnærmet uendeligt udvalg af farver
  • 60 års funktionsgaranti
  • Lang holdbarhed med lave omkostninger
  • Lavt karbonaftryk
  • Enkel at montere og demontere
  • Slagfast - tåler hård håndtering
  • Frostbestandig og vandfast
  • Minimalt behov for vedligehold

Behov for kvalitet og effektivitet

For kirkens pastor, Coty Hoskins, var det vigtigt med Stenis funktionsgaranti og lange levetid. Før renoveringen var der et problem med vandindtrængning, så for at sikre det opdaterede interiør var der behov for et beskyttende ydre i tillæg til smuk æstetik.

– Novus designteam var behjælpelige med at vælge hvordan Steni Colour-panelerne skulle lægges i lag for at skabe det udseende vi gik efter, siger pastoren.

Det som var vigtigst for mig, var forventet levetid og garantien på Steni facadeplader.​ Coty Hoskins, Pastor i Jacksonville First Baptist Church​

 

En anden grund til at Steni-plader blev valgt til projektet er den lette vægt på produkterne. Projektleder i N-RG Cladding, Kyle Burgess, forklarer at de tidligere har brugt tunge og «klumpede» paneler, som ville have været vanskelige at få så højt op som der var behov for her. Han fremhæver også at færdigskårede og færdigborede plader sparede dem for flere ugers monteringstid.

Sammensat af syv forskellige Steni Colour-plader med to glansgrader

For at opnå det ønskede udtryk blev der udvalgt syv forskellige farver i kombination både højglans og halvmat finish. Dermed består facaden af totalt 14 forskellige pladetyper.

Både med tanke på æstetik og funktionalitet er Michael Janaskie i Novus Architects, godt tilfreds med materialevalget:

– Vi så for os et udseende som hædrede den originale udformning af byggeriet, men som giver et moderne præg og en tidløs kvalitet. Spørgsmålet var hvordan vi kunne inspirere, give en opløftende følelse og skabe et indtryk af himmel? Endeligt materialevalg blev afgjort af fantastisk æstetik, afprøvet ydelse og langsigtet garanti. Valget af Steni facadeplader blev slet og ret en «no-brainer».

Kyle Burgess mener farvevalgene og de forskellige glansgrader gør Stenis facadeplader unikke. Også han fremhæver det gode samarbejde på projektet.

– Det er et altomfattende system. Vi havde ikke et fast mønster, så at fuldføre designmønsteret var en gruppeindsats. Vi har alle arbejdet virkelig godt sammen, siger han.

Endeligt materialvalg blev afgjort af fantastisk æstetik, afprøvet ydelse og langsigtet garanti. Valget af Steni facadeplader blev slet og ret en «no-brainer».​ Michael Janaskie, Novus Architects.​