5 skarpe til Adam Wingstrand

Steni har samarbejdet med Gottlieb Paludan Architects om renoveringen af DSBs S-togsstationer. Et omfattende projekt som Steni har leveret interiørplader til. Vi tog en snak med Adam Wingstrand, som er projektleder og arkitekt i Gottlieb Paludan Architects, hvor vi satte ham i stævne for at blive klogere på tegnestuen.

Hvad er jeres mission?
- Vores mission er at skabe bedre byer og samfund gennem arkitektur af høj teknisk og æstetisk kvalitet. Vi har fokus på samfundets grundlæggende funktioner herunder en velfungerende infrastruktur og sikker forsyning af elektricitet, varme og vand.

Hvilke typer af opgaver har I specialiseret jer i?
- I Gottlieb Paludan Architects er vi specialiseret indenfor fem områder, der understøtter hinanden: Infrastruktur & Mobilitet, Energi & Forsyning, Byggeri & Design, By & Landskab og Bygherrerådgivning.

Hvad lægger jeres tegnestue mest vægt på?
- Vi tror på, at den enkle og afklarede løsning bærer en skønhed i sig selv. For os er form og funktion to sider af samme sag. Vi har endvidere fokus på værdiskabelsen for bygherre, bruger og samfund, og vi er kendetegnet ved langvarige, tillidsfulde relationer til vores klienter.

Hvilken betydning har lang levetid og nem vedligeholdelse for dit valg af materiale?
- Det har naturligvis stor betydning, fordi man derved bedre fastholder bygningens arkitektoniske og økonomiske værdi. I forhold til materialer, der skal bruges på stationer, er det klart en fordel, at materialerne er slidstærke, slagfaste og nemme at rengøre for grafitti.

Er der nogen byggerier i Danmark, som du beundrer?
- Hvis man må nævne nogle af sine egne byggerier, vil jeg fremhæve ombygningen af Nørreport Station. Det synes jeg er et vellykket projekt, fordi det er lykkedes at transformere Danmarks travleste trafikknudepunkt fra en trang og støjende station til et åbent og lyst byrum. Vi var totalrådgiver på Nørreport Station med Grontmij og Cobe som underrådgivere.