Erhvervskollegiet Roskilde

– De oprindelige bølgeeternitplader havde ikke holdt i mere end 14 år. Det er selvsagt ikke holdbart at skifte tag i tide og utide, og derfor var vi fast besluttede på at finde et nyt tag med betydelig længere levetid. Vi har tidligere benyttet Stenis facadeplader i andre projekter og ved af erfaring, at løftet om lang levetid holdes, siger bygherre Jens Poulsen fra Boligselskabet Sjælland.

– Indkøbsprisen på bølgeeternitplader er lavere end indkøbsprisen på Steni Protego. Men hvis man sammenligner udgifterne på de to produkter over de næste mange år, vil man opdage, at kurverne krydser hinanden på et tidspunkt. I det lange løb er Stenis tagløsning derfor den billigste, siger rådgiver Jens Tolstrup fra Schou Birkendorf Arkitekter.

Et let udtryk
– Rent designmæssigt har der også været fornuft i at vælge Steni Protego. Hvor bølgeeternitpladerne stak adskillige centimeter op i højden, er Stenis tagplader plane og dermed betydeligt tyndere. Derfor bidrager de med en særlig lethed til tagkonstruktionen, siger Jens Tolstrup, som fremhæver, at man har valgt at lægge tagpladerne diagonalt, hvilket giver et levende overfladeudtryk, hvilket heller ikke var muligt at opnå med bølgeeternitpladerne

Tagdetail