35 år gamle facadeplader giver nyt liv til byggeri fra 1950'erne

Dette er et banebrydende genbrugsprojekt, hvor store dele af materialerne, der er anvendt i renoveringen, kommer fra fejlbestillinger til andre projekter, materialer hentet fra ombygninger eller fra andre kilder i byggesektoren, siger arkitekten bag renoveringen, Noora Khezri fra Mad Arkitekter.

Bygningen, der er tale om, er en nedrivningstruet bygning fra 1950'erne på Kristian Augusts Gate 13 i Oslo. Bygningen blev for nylig tildelt DOGA's (stiftelsen Design og Arkitektur i Norge) hædersbevisning for sit fremtidsorienterede fokus på genbrug og cirkulære principper.

Stenis facadeplader har en holdbarhedsgaranti på 60 år, og i takt med, at årene går, viser det sig oftere og oftere. at denne holdbarhed spiller en afgørende rolle for miljøet.

Projektet i Kristian Augusts Gate 13 er jo egentlig det ultimative eksempel på, hvor vigtig slidstyrke og holdbarhed er, når vi taler om miljø og bæredygtighed. Her har vi nu en superflot og slidstærk facade, der fremstår lige så flot som en splinterny facade.

Genbrug af gamle facadeplader fra Steni