Steni sætter kulør på Bergen

Facader med mange krav

Det var Arkitektgruppen Cubus AS, der fik til opgave at opgradere Solheimsliens visuelle udtryk.

- Boligforeningen ligger ved fjeldet, hvor der er en del skygge og nedbør, som tærer på bygningen. Derfor var det vigtigt, at boligblokkene og facadepladerne var så holdbare og vedligeholdelsesfri som muligt, især hvad angår bevoksning og fugt, siger arkitekt Lena B. Keilegavlen fra Cubus.

Valgte Steni Colour

Ved at benytte Steni Colour-facadeplader kunne arkitekterne vælge mellem 60 standardfarver i tre glansgrader. Løsningen blev at skabe et naturligt udtryk, som er inspireret af årstiderne og passer godt ind i omgivelserne.

- De fleste af facaderne er mørkegrå med et stænk af forskellige røde, gule, orange og grønne nuancer. Bygningerne ligger på grænsen mellem by og fjeld, og farverne er derfor valgt med det formål at få facader til at fremstå med forskellige udtryk mod løvfarverne i de forskellige årstider. Indbyggerne har taget godt imod bygningernes udseende, og vi er også selv meget tilfredse. Derudover var det vigtigt, at prisen var god, eftersom bestyrelsen ikke ønskede, at huslejen skulle stige, siger arkitekten.

Lyser med deres glans

Eftersom boligblokkene ligger på skyggesiden, måtte arkitekterne udnytte de forskellige glansgrader, som man kunne få facadepladerne i.

- Eftersom der er så lidt sol her, valgte vi at bruge blanke facadeplader øverst på boligblokkene, mens vi bruger matte plader forneden. På den måde skabte vi et naturligt genskin, som lyser boligblokkene og det omkringliggende område op, siger Lena B. Keilegavlen.

Farverne er valgt ud fra de forskellige årstider.