Fritidsklubben Hjørnet i Roskilde

Fritidsklubben Hjørnet i Roskilde Kommune blev bygget for 9 år siden, men facaden kunne ikke holde til fritidsklubbens boldspilsaktiviteter, hvilket har ført til en løbende udskiftning af ødelagte facadeplader. Denne ikke ubetydelige udgift håber kommunen nu at kunne slippe for ved at skifte til en mere robust facadeplade.

Jeg er meget tilfreds med arbejdet på Hjørnet. Facadens oprindelige stramme udtryk er bevaret, men facadepladerne er skiftet ud med STENI Colour. Jeg glæder mig til at se, hvordan det går med facaden i de kommende år. Vi har udført et lignende arbejde på en af kommunens andre bygninger, men med en anden type plader, og om nogle år vil vi kunne se, om der er en forskel, siger Sabina Holstein.

Hjørnet Fritidsklub er en arkitekttegnet bygning, som på grund af ødelagte facadeplader så slidt og medtaget ud efter ganske få års brug. Derfor indledte Roskilde Kommune for to år siden en dialog med STENI for at finde en løsning, som ville sikre, at bygningen kunne bevare sit karakteristiske udtryk. Sabina Holstein, arkitekt og rådgiver i Roskilde Kommune, fortæller, at man ønskede, at bygningen skulle blive ved med at se ny ud for at undgå et værditab, og at det var et stort problem, at de oprindelige facadeplader af fibercement ikke var lavet til at kunne holde til boldspil.

Facade og leg