Levende og robuste facader

I Nickby, cirka 35 km nordøst for Finlands hovedstad Helsinki, ligger Nickby Hjerte. Det er en skole, som ved hjælp af STENI Colour, STENI Vision og spændende arkitektur har fået et unikt og levende udseende.

Specialdesignede facadeplader
Hver skolegård har sin egen primære farve på Steni Colour facaden – fx grøn, gul eller turkis. STENI Vision har gjort det muligt for skolen at få unikke print med mennesker og dyr i bevægelse på den robuste facadebeklædning.

”Vi ønskede, at hver enkelt skolegård skulle have sin egen identitet, og det kunne Stenis facadeplader give os. Farverne er klare og flotte og bliver ikke påvirket ret meget af sol, vejr og vind. Derudover kunne vi få grafikken trykt på pladerne i samme høje kvalitet. Det var ikke specielt dyrt, siger arkitekt Pentti Kareoja fra ARK-house arkkitehdit Oy.

Arkitekten valgte at anvende STENI Vision og STENI Colour facadeplader for at skabe et farvestrålende og spændende udtryk.

En facade der holder til leg og boldspil
Med valget af STENI Colour og STENI Vision har Nickby Hjerte samtidig fået en facade på skolen, der netop kan holde til de aktiviteter, som foregår i en skolegård. STENIs facadeplader er meget robuste og går ikke i stykker ved slag, spark, boldspil eller andre aktiviteter, hvor pladerne udsættes for hård kraft. Derfor har flere institutioner valgt at skifte facadebeklædningen til facadeplader fra STENI for at spare penge på vedligeholdelse.

Læs fx om, hvordan børnehavebørn i mooncars har testet STENI facadeplader.

Du kan også læse om en fritidsklub, hvor boldspil blev tilladt, efter STENI Colour blev monteret på facaden.

 

En abe pryder en del af facaden