Leg med plader

Da arkitekterne hos Nordic Office of Architecture gik i gang med at planlægge Fagerli Skole i Larvik, var de allerede klar over, at de ville have en lys pladebeklædning. Valget faldt hurtigt på produkterne fra Steni.

Da skolen startede igen efter juleferien, kunne de 600 elever fra 1. til 7. klasse fra Nanset og Frostvedt skole i Larvik indtage deres pladser på en splinterny og moderne skole. Skolen er med sine fire parallelle spor en af landets største folkeskoler og har et bygningsareal på hele 12.500 kvadratmeter. Men Fagerli skole er ikke kun en skole.
- Bygningsmassen omfatter også en multihal, en børnehave og et familiecenter, fortæller den projektansvarlige, cand. arch. Hallgrimur Thor Sigurdsson.

Stort projekt
Sigurdsson er partner i arkitektfirmaet Nordic Office of Architecture, som vandt projektet i samarbejde med totalentreprenøren Hent. Nordic Office of Architecture brugte tre år på projektet, som havde en budgetramme på 244 millioner norske kroner.
Sigurdsson og hans arkitekter har omfattende erfaring med store projekter, blandt andet sygehuse og lufthavne.
- Udfordringen med store projekter er at vælge den rigtige tilgang, siger Sigurdsson.

Lys pladebeklædning var udgangspunktet, da vi planlagde bygningernes facader. Eftersom pladernes kvalitet og muligheden for detaljering var vigtige faktorer, faldt valget naturligt på Steni.​ Cand. arch. Hallgrimur Thor Sigurdsson, partner hos Nordic Office of Architecture​

Hvide facadeplader i kombination med ægte træ

Den projektansvarlige, cand. arch. Hallgrimur Thor Sigurdsson fra Nordic Office of Architecture, valgte Stenis facadeplader, blandt andet på grund af deres kvalitet og detaljeringsmuligheder.

Den rigtige tilgang
Den tilgang, som arkitektteamet valgte, tog udgangspunkt i, at bygningskomplekset omfattede mange forskellige funktioner.
- Vi valgte at placere de forskellige bygninger rundt om en fælles passage, både udvendigt og indvendigt, forklarer arkitekten. Bygningen omkranser et torv, også kaldet et hjerterum, der fungerer som et fælles mødested. Torvet ændrer karakter dagen igennem, alt efter hvem der disponerer over det.

FAKTA

  • Fagerli Skole, Larvik, Norge
  • Arkitekt: Nordic Office Of Architecture
  • Bygherre: Larvik Kommune
  • Entreprenør: Hent
  • Færdig: 2016

Rektor Thomas Bjørvik fortæller, at eleverne er stolte over deres nye skole.

Begrænset vedligeholdelse
Lys pladebeklædning var udgangspunktet, da vi planlagde bygningernes facader. Eftersom pladernes kvalitet og muligheder for detaljering var vigtige faktorer, faldt valget naturligt på STENI.
- Derudover ønskede kommunen et lavt vedligeholdelsesniveau, siger Sigurdsson. Bygningernes facader domineres derfor af Steni Colour i højglans i kombination med træpaneler.

Stolte elever
- Læringsprocessen foregår hovedsageligt i klasseværelserne, men det er også vigtigt, at eleverne lærer at værne om omgivelserne, siger rektor Thomas Bjørvik. Han siger, at eleverne er stolte over den nye skole.
- Det har stor betydning, mener han. Bjørvik synes, at brugen af facadeplader fra Steni har givet bygningen et æstetisk udtryk, som man kan være fuldt ud tilfreds med.
- Bygningen er virkelig flot, siger han. De hvide plader har fået nogle få aftryk efter fodbolde.
- Men de skulle efter sigende være lige til at spule af, siger han med et smil.

Eleverne er stolte over den nye skole​ Rektor Thomas Bjørvik, Fagerli Skole i Larvik​