Findes der lækre, lysreflekterende facader af glas som også er miljøvenlig? Ja, Steni laver facadeplader af recirkuleret og tromlet glas.

I en årrække har Steni lavet naturlige og miljøvenlige facadeplader med overflader af knust sten. Det gør de fortsat, men har også taget et skridt videre ved at recirkulere og genanvende tonsvis af gammelt glas for at lave lækre facadeplader med elegant og naturligt spil ved lysreflektion.

Billederne der viser det første byggeri med Steni Nature Glas står næsten færdig i Holland, og bygherren er allerede i gang med det næste.

Facadepladerne med glas er et resultat af årevis med hårdt arbejde og testning, hvor en række anerkendte arkitekter har været involveret, for at sikre optimalt resultat. Pladerne blev lanceret som en del af den nye kollektion med Steni Nature, og fås nu i varianter af hvid eller blandet glas.

I den nye kollektion af Steni Nature finder du også overflader af elvsten og et af Norges mest spændende mineraler, nemlig olivin.

Unikt udtryk ved lysreflektion

På afstand giver facadepladerne en helhed og lækkert udseende med glitrende lysreflektion. Og ved en nærmere eftersyn kan du se tusindvis af små naturlige glasstykker i overfladen, som sammen danner det fascinerende udtryk.

– Glasset skaber et unikt udtryk hvor omgivelser, lysforhold og bæredygtighed reflekteres i facaden. Det giver et spil og en dynamik du ikke finder noget andet sted, siger Jan Terje Nielsen, Kommunikationschef i Steni.

Glat, fint og robust

Med en overflade af recirkuleret glas er det let at tænke at du får en facade med skarpe kanter. Sådan er det ikke.

– Takket være en avanceret tromlingsproces bliver skarpe kanter afrundet, samtidig med at overfladen skaber glitrende reflektioner, siger Nielsen.

Og skulle du være i tvivl; disse facadeplader har akkurat samme kvalitet som de øvrige facadeplader fra Steni. Det konstaterer Stenis kommunikationschef:

– Slagfasthed, robusthed og 60 års funktionsgaranti gælder selvfølgelig også her. Det er blevet en selvfølge med facadeplader fra Steni nu.

Miljøvenlig gjenanvendelse

Blandt Stenis vigtigste grundpiller finder du et urokkeligt mål om at producere så miljøvenlige facadeplader som muligt. Derfor har Stenis facadeplader altid bestået af naturlige overflader, nu inkluderet recirkuleret glas.

– Glas er godt nok et bearbeidet materiale, men glas kommer oprindeligt fra smeltet sand. Glasset vi bruger er genanvendelse af gamle flasker, vinduesglas og lignende. Derefter skaber vi facader som beviser at genbrugte materialer kan give et fantastisk udtryk, siger Nielsen.

Et ferskt eksempel med glasfacade

I Statenjacht udenfor Amsterdam bygges et højhus med facadeplader fra Steni. 3000 kvadratmeter med facadeplader af recirkuleret glas. Det skaber en smuk og unik overflade som er lysreflekterende, miljøvenlig og på naturens præmisser. Her kan du se en video der viser projektet.

Vil du vide mere om Steni Nature og glas? Tag kontakt med os, så kan vi sammen se på gode løsninger for dit projekt.