Unikt tårnbyggeri med robuste og varige materialer

I Magasinparken i Ski kommune har Solon Ejendom bygget et moderne boligmiljø med blandt andet fire forskellige tårnbyggerier. Blandt disse finder vi Ski Tårn af A-lab arkitekter, som er bygget med stort fokus på bæredygtighed ved brug af robuste, varige og miljøvenlige materialer.

– Projektet er baseret på brug af solide og varige materialer med et urbant og tidløst udtryk, hvor facaden i hovedtræk består af træ og pladebeklædning, siger arkitekt Linn Rosnes i arkitektfirmaet A-Lab.

De fire tårnbyggerier i Magasinparken i Ski danner et unikt boligprojekt hvor fire forskellige arkitektkontorer har udformet hvert sit byggeri. Det tværfaglige samarbejde har gjort at hvert af de fire tårnbyggerier har fået sit unikke design og udforming, samtidig med at der er en rød tråd mellem alle byggerierne.

– Vores byggeri har en tolags facade, som skaber intime og afskærmede udepladser foran alle leilighederne. Ved at beklæde bygningen med et skelet, bygget op af treværk med påskruede facadeplader fra Steni, har vi skabt et mellemrum mellem ydervæggene og livet på ydersiden, siger Rosnes.

 

Miljø og bæredygtighed i fokus

Da arkitektkontoret var i designprocessen af Ski Tårn af A-lab tog de kontakt til Steni for at se hvilke muligheder der fandtes og hvad Steni kunne tilbyde og tilføre et sådant projekt.

– Vi faldt umiddelbart for den olivengrønne krystalfarvede facadeplade af knust olivin, siger Rosnes.

Facadepladerne med overflade af olivin danner nu rammen om tårnbyggeriet i Magasinparken, og har givet byggeriet et æstetisk løft, så vel som et miljøvenligt bidrag.

– Det smukke og naturlige udtryk, sammen med de miljøvenlige og robuste egenskaber til facadepladerne, var grunden til at vi valgte Steni Nature med overflade af knust olivin, siger arkitekten.

 

«Et pragteksempel»

Kommunikationschef i Steni, Jan Terje Nielsen, har fulgt denne proces tæt, og er fuld af lovord om projektet.

– Efter min mening er dette et pragteksempel på hvordan man kan kombinere forskellige materialer for at skabe en dynamisk og naturlig facade som skiller sig ud fra mængden. Her har arkitekterne gjort mange gode valg, som til slut giver et fantastisk slutresultat, siger Nielsen.

Nielsen mener også at sådanne byggerier understreger at Steni er på rette vej hvad gælder produktudvikling og fokusområder.

– Da vi lancerede facadepladen Steni Nature med overflade af olivin var det en videre satsning på miljøvenlige og robuste plader, med et naturligt udseende som blender godt ind med andre naturlige bygningsmaterialer. Her ser vi at det er en god vej at gå, og vi kommer nok til at se flere og flere sådanne byggerier i fremtiden, siger Nielsen.

 

Fakta om projektet:
Navn: Ski Tårn av A-Lab
Arkitekt: A-Lab
Kategori: Lejlighedsbyggeri
Leverance fra Steni: Steni Nature Scandinavian Forest

Bilder fra meglerhuset Sem & Johnsen

Ski Tårn av A-Lab