Ter Stege Tunnel, Olst

I den hollandske landsby Olst åbnede en cykel- og fodgængertunnel officielt den 31. marts. Tunnelen er ikke kun et aktiv for trafiksikkerheden, men du kan også beundre det farverige kunstværk 'The Time Machine' trykt på Steni Vision Custom.

Cheerfulness

Marina Nijdeken er værkets kunstner. Hun involverede mange beboere i sin skabelse. Snesevis af beboere i Olst blev portrætteret, og folkeskoleelever var med til at farve baggrunden.

Nijdeken: 'Jeg blev inspireret af almindelige mennesker med deres egne specielle historier. Alle, der bidrog, inspirerede mig. Gennem fortidens melankoli, nutidens hastighed og uvidenhed om, hvad der skal komme. Men frem for alt på grund af munterheden, farven og det sjove.'

Jeg blev inspireret af almindelige mennesker med deres egne specielle historier. Alle, der bidrog, inspirerede mig.​ Marina Nijdeken, kunstner​

Erkendelse

Olst kommune har bestilt M2uur bv til produktion og installation af en hærværkssikker kunstløsning. M2uur bv realiserede det tekniske layout til produktionen på 13 gennemgående plader. Filerne blev trykt på Steni Vision, glasfiberforstærkede stenkompositpaneler forsynet med en UV-bestandig belægning. Pladerne er limet på aluminiumsprofiler af M2uur.

Freekje Vervoord M2uur: “Det er fantastisk, at vi kan vise kunst i offentlige rum på denne måde. Derudover øger arbejdet følelsen af social tryghed. De holdbare Steni plader har 60 års garanti og er derfor fremragende til sådanne applikationer. I Skandinavien forsynes hele facader med Kunst på denne måde. I Holland er vi mere beskedne. For min skyld, kunne alt være lidt mere sprudlende og vovet!”

Det er fantastisk, at vi kan vise kunst i offentlige rum på denne måde. Derudover øger arbejdet følelsen af social tryghed.​ Freekje Vervoord, M2uur​

Salut

'The Time Machine' forvandler en generisk tunnel til en unik placering. Det sprudlende, farverige værk er en hilsen til indbyggerne og til landsbyen Olst. De sørger for en munter fest.

Photos by Gerhard Aberson

FAKTA

Om projektet

Kunde: ProRail, Municipality of Olst-Wijhe
Designer: Marina Nijdeken
Lokation: Tunnel walls
Bygherre: M2uur bv
Materiale: Steni Vision
Dimension: 40 x 1.2 meters